Onze paarden

U kunt tijdens uw verblijf op Zonnetij een pony of paard huren, maar ook als u niet verblijft op Zonnetij is dit mogelijk. Enige ervaring in paardrijden is vereist.

Hieronder een overzicht van enkele van onze paarden....


Pip.

Pip is een lieve, grote, zwarte shetlandpony. Samen met Tosca wordt Pip vaak ingezet als stappony. Pip loopt heel braaf mee aan een touwtje en vindt het erg leuk om lekker door het bos te wandelen.

Tosca.

Tosca is een lieve shetlandpony en is bijna onafscheidelijk van Pip. Ze luistert goed naar de stem en is met haar schattige verschijning erg geliefd bij kinderen; ze is dan ook uitgeroepen tot Pony van het jaar 2011. Tosca laat vrijwel alles toe en vindt het heerlijk om geborsteld te worden.


Paco.

Zeer kalm en goedluisterend paard. Paco(ruin) is de grootste van het stel en zijn postuur maakt hem ook zeer geschikt voor de grotere ruiter. Ondanks zijn formaat wordt hij regelmatig gereden door kinderen, waar hij ook prima naar luistert. Een kalm, goed luisterend paard waar een heerlijk ontspannen rit op gemaakt kan worden.


Bert.

Deze sterke Haflinger(ruin) trekt regelmatig met veel plezier de boerenkar, hij heeft zelfs enkele menwedstrijden met goed gevolg afgelegd. Door zijn menervaring is hij goed op je stem te rijden. Naast de kar trekken rijdt hij ook fijn door het bos en kan zelfs goed springen! Vroeger heeft Bert vele dressuurwedstrijden gereden op verschillende locaties (M niveau) waardoor hij erg zelfverzekerd is geworden.


Flap.

Is zo mak dat je eronder door kunt lopen. Deze zeer betrouwbare Haflinger(ruin) is zowel geliefd bij kinderen als volwassenen. Ondanks dat hij de goedheid zelve is, is hij wel lekker vlot. Kleine kinderen rijden zo met hem weg en ook in de omgang luistert hij perfect naar zelfs de kleinsten. Het lijkt wel of hij weet wanneer hij rustig aan moet doen. Flap en Wharos zijn al hun hele leven samen en gek op elkaar.


Wharos.

Zeer betrouwbare haflinger(ruin,zowel voor de kleintjes als volwassenen. Bij vele ruiters zeer geliefd om zijn braafheid en heerlijke zit. Geliefd bij volwassenen, maar ook kinderen kunnen heerlijk op hem rijden. Beginnende ruiters geeft hij zelfvertrouwen, omdat hij altijd kalm blijft en zijn vriendelijkheid gewoon uitstraalt.


Trusty.

Trusy is een gevoelige, betrouwbare, Appaloosa merrie van 8 jaar jong.(ook wel het paard van Pippi genoemd)Zij is erg betrouwbaar en te rijden op je pinken. Zij heeft af en toe de neiging wat met haar hoofd te slaan als ze gehinderd wordt in haar mond, maar een goede ruiter zal hier mee om kunnen gaan. Trusty en Paco zijn een opvallend en mooi stel wanneer zij buiten rijden.


Daisy.

Daisy is een opvallend merrie'tje met een hele goede conditie. Ze heeft een uitstekende stokmaat voor kinderen. Daisy is een geschikte pony voor de wat meer gevorderde kinderen, maar ook als je wat minder goed kunt rijden is Daisy een leuke en brave pony om mee het bos in te gaan.


Snow.

Snow is een 10-jarige betrouwbare appaloosa-merrie en sinds een paar jaar op Zonnetij aanwezig. Bovendien is zij de moeder van Liesje, Lugano, Avicci en Stip.


Oreos Red Baron.

Oreos wordt gebruikt om buitenritten te begeleiden.

Hij is een super brave hengst!

Uw merrie laten dekken kan helaas niet meer....oreos is al wat op leeftijd.


Twinkel.

Zeer lieve merrie, sinds zomer 2013 op Zonnetij. Vanaf dat moment is ze mee gegaan met bosritten en doet het fantastisch.


 

Snel contact